Karen Madrid

Els veïns de Can Puiggener asseguren que els desnonaments estan deixant el barri en una situació “deplorable”. A la zona nord hi ha una desena d’habitatges tapiats i abandonats, ara propietat dels bancs després d’una execució hipotecària, que s’han convertit en una font de problemes. Segons la vicepresidenta de l’Associació de Veïns de Can Puiggener Nord, Mercedes Sánchez, la majoria d’aquests habitatges s’han convertit en abocadors incontrolats de deixalles, brossa i runa. Un fet que s’ha acabat traduint en l’aparició de rates, ratolins i serps, a més de males olors. “Tenim por que hi hagin malalties entre els nens del barri derivades d’aquesta situació”, ha admès Sánchez. Per tot plegat, els veïns fan una crida a l’Ajuntament de Sabadell perquè parli amb els bancs perquè mantinguin aquests habitatges en bones condicions i no empitjorin la imatge del barri.

Els veïns estarien disposats a acceptar que les famílies que s’han quedat sense llar ocupessin les cases abandonades sempre que les mantinguessin en bones condicions. “El que volem és que el barri estigui net i no sembli un gueto”, ha apuntat Sánchez. Un altre veí, Julián Ginel, ha afegit que ara per ara “Can Puiggener s’està convertint en el cul de Sabadell”, fet que no estan disposats a acceptar de cap manera. En aquest sentit, els veïns han mantingut reunions amb representants de l’Ajuntament i amb el Síndic Municipal de Greuges, Josep Escartín, però que de moment no s’ha solucionat aquest problema que va començar ara fa dos anys, amb els primers desnonaments, i que va camí de convertir-se en endèmic.

 

http://www.radiosabadell.fm/Noticies/Els-veins-de-Can-Puiggener-confien-que-els-seus-problemes-de-convivencia-tindran-solucio-en-les-proximes-setmanes

 

Imagen

 

Anuncios