Imagen

IU ” aprofita Catalunya per vendre la República Federal Plural “

(QUAN MÉS TIPUS DE MODELS ENS “VENGUIN” PITXOR PER CATALUNYA)

El coordinador federal d’IU , Cayo Lara , ha defensat a Barcelona la necessitat de construir a Espanya una república federal que reconegui la pluralitat de pobles que hi ha a l’Estat .

http://www.abc.es/espana/20131006/abci-formulas-cataluna-201310052012.html

Tots els que residim a Catalunya estem d’acord en una gran majoria al dret a decidir. Però jo dic a tots els dirigents, els que preteneu triar un model d’estat per a Catalunya, Per què no expliqueu al 95% de catalans , que significa cada un, d’aquests models ?

Basant-me en el tipus ” A l’espanyola ” sense comentar la d’Alemanya , Americana , etc. sabem que volem? .

TIPUS DE REPUBLICA VOLEM La primera ” a l’Espanyola “

La Primera República Espanyola va ser el règim polític que va haver a Espanya des de la seva proclamació per les Corts , l’11 de febrer de 1873, fins al 29 de desembre de 1874, quan el pronunciament del general Martínez- Campos va donar començament a la Restauració borbònica a Espanya . El primer intent republicà en la història d’Espanya va ser una experiència curta , caracteritzada per la inestabilitat política .

LA SEGONA

La Segona República Espanyola va ser el règim polític que va existir a Espanya entre el 14 d’abril de 1931 ( data de la proclamació de la República , en substitució de la monarquia d’Alfons XIII ) i l’1 d’abril de 1939 ( data del final de la Guerra Civil Espanyola , que va donar pas a la dictadura del general Franco ) . El numeral «segona » obeeix a la necessitat de distingir-lo del anterior període republicà , la Primera República Espanyola ( 1873-1874) .

 FEDERALISME

El federalisme és una doctrina política que busca que una entitat política o organització estigui formada per diferents organismes (Estats , associacions , agrupacions , sindicats ) que s’associen delegant algunes llibertats o poders propis a un altre organisme superior , a qui pertany la sobirania (estat federal o federació ) i que conserven una certa autonomia , ja que algunes competències els pertanyen exclusivament . En altres paraules , és un sistema polític en el qual les funcions del govern estan repartides entre un poder central i un grup d’estats associats.

 MONARQUIA FEDERAL

En els últims anys el Regne de Bèlgica i el Regne d’Espanya han estat referits com monarquies federals , encara que cap estan oficialment definits com a tal . 1 L’exemple més popular és la Commonwealth Britànica . Països com Austràlia i Canadà , també són monarquies federals , els quals tenen la seva autonomia com a govern i comparteixen la seva cap d’estat , la Reina Isabel II . En ambdós casos, un Governador General exerceix els poders del monarca a nivell nacional, mentre que un Tinent -Governador ( al Canadà ) , i un Governador ( a Austràlia ) exerceix el poder del monarca a cada província canadenca i estat australià respectivament .

 INDEPENDÈNCIA

L’independentisme català o secessionisme català és el corrent polític , derivat del nacionalisme català , que propugna la independència , bé de Catalunya amb la seva actuals límits com a comunitat autònoma , bé d’una Catalunya ampliada amb l’anomenada « Catalunya Nord» ( Rosselló i Alta Cerdanya francesos ) i / o la franja oriental d’ Aragó , bé dels anomenats Països Catalans , és a dir , la seva secessió respecte a Espanya i França . En general també propugna la lliure i directa integració de Catalunya a la Unió Europea , excepte entre els sectors més esquerrans de l’independentisme . L’independentisme català planteja les seves tesis sobre el principi que el poble de Catalunya és una nació sobirana , al · ludint bàsicament a la reinterpretació de la seva història , cultura , llengua pròpia i al dret civil català , i sobre l’afirmació que Catalunya no aconseguirà la seva màxima plenitud cultural , social ni econòmica mentre formi part d’Espanya . Alguns situen l’origen remot de les seves idees en la Renaixença , un moviment cultural en defensa de l’idioma català de mitjans del segle XIX .

Els percentatges de suport varien en les enquestes en funció de si hi ha només dues opcions ( si o no ) , o si a la pregunta s’inclouen altres opcions federalistes . En el primer cas les enquestes donen majoria a la independència , encara que en el segon cas l’opció majoritària seria la de ” estat dins d’una Espanya federal” , per sobre de l’opció d’estat independent . Els partits clarament independentistes com Esquerra Republicana de Catalunya ( ERC ) , Solidaritat Catalana per la Independència ( SI ) o Candidatura d’Unitat Popular ( CUP ) , no formen majoria al parlament català tot i que sectors importants d’altres partits com CiU o ICV són favorables a la mateixa. Exemples destacats serien l’actual president català Artur Mas i l’expresident Jordi Pujol .

S’HA DE DIR LA VERITAT AMB TOTES LES CONSEQÜENCIES

La veritat sempre acaba per vèncer les dures capes de la tossuderia , ella està aquí, ella viu per vèncer , ella no està en cap lloc perquè tot l’ocupa , és natural que els humans li fem repulsa amb els insignificants coneixements i enginyosos autoenganys que el únic que vam aconseguir és retardar la seva presència .

Anuncios