QUÈ PRETENEN ELS FEDERALISTES? I ELS INDEPENDENTISTES?

 AMB EL FEDERALISME I CAP UNA MONARQUIA …

En els últims anys el Regne de Bèlgica i el Regne d’Espanya han estat referits com monarquies federals, encara que cap està oficialment definit com tal. L’exemple més popular és la Commonwealth Britànica. Països com Austràlia i Canadà, també són monarquies federals, els quals tenen la seva autonomia com a govern i comparteixen la seva cap d’estat, la Reina Isabel II. En ambdós casos, un Governador General exerceix els poders del monarca a nivell nacional, mentre que un tinent-governador (al Canadà), i un Governador (a Austràlia) exerceix el poder del monarca a cada província canadenca i estat australià respectivament.

Actualment el terme pot aplicar-se en tot el sentit als Emirats Àrabs Units i Malàisia,  en els quals el cap d’Estat de la Federació es selecciona d’entre els caps emirs o sultans (respectivament) que governen els estats constituents de la federació.

AMB L’INDEPENDENTISME NO I CAP UNA MONARQUÍA …

La independència es distingeix de l’autonomia. L’autonomia és un règim de descentralització del poder, en el qual, certs territoris o comunitats integrants d’un país gaudeixen d’algunes facultats executives, legislatives i judicials, en certes matèries o competències, amb l’indepèndencia queden així fora de l’abast del govern central.

UN VIDEO DE CONYA… SOBRE LA MONARQUIA

Estar a favor de la successió de Felip, o prefereix una tercera república? Sincerament, no entenc com els socialistes es baixen els pantalons davant la monarquia i els hereus del franquisme. Hi ha molts polítics “d’esquerres” que no volen deixar de xuclar dels vestigis del Franquisme … per aixó  i tenen por de la reacció de l’Exèrcit submís al Rei… i estan per un Federalisme pactat amb la Monarquia.

NO ENS DEIXEM ENGANYAR

Per una Republica popular i no Centralista, Per una Republica Democràtica del poble, i per una bandera sense l’àguila

bandera republicana

Anuncios